Vídeňský štrúdl z listového těsta recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 ks vejce 4 lžíce strouhanka 1 kg jablko 1 hrst rozinky 4 lžíce cukr krupice 2 lžičky mletá skořice 400 g listové těsto
Postup Vídeňský štrúdl z listového těsta
Postup přípravy receptu
-
Oloupaná jablka nastrouháme nahrubo
Těsto vyválíme na dva pláty. Jemně posypeme strouhankou a jablky smíchanými s cukrem a rozinkami, přičemž okraje necháme prázdné. Těsto opatrně svineme a přendáme na plech s pečícím papírem. Povrch štrúdlů potřeme rozšlehaným vejcem. Propíchneme na několika místech vidličkou a vložíme do předehřáté trouby. Vídeňský štrúdl z listového těsta pečeme asi 40 minut při 180 °C
Vídeňský štrúdl z listového těsta necháme lehce vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat. Výborný je teplý i studený.