Krém Caramel s mandlovým tuiles recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 5 ks vejce 50 g máslo 350 g mléko 50 g bílek 50 g mouka hladká 50 g mandle 50 g cukr moučka 100 g cukr krystal 20 g vanilkový cukr
Postup Krém Caramel s mandlovým tuiles
Postup přípravy receptu
-
Mléko svaříme s vanilkovým cukrem a přecedíme na utřené žloutky s cukrem. Plníme do tvořítek vylitých trochou zlatého karamelu. Vaříme při 90 stupních asi hodinu ve vodní lázni
Suroviny na tuiles, označené jako příloha, smícháme. Vytvoříme potřebné tvary. Pečeme na silikonovém plátu asi při 120 stupních dozlatova
Krém Caramel s mandlovým tuiles jsou opravdu jedinečným dezertem pro neobvyklé příležitosti.