Vídeňský zákusek recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 250 g cukr 6 lžic cukr 2 dl olej 4 ks vejce 125 g máslo 2 lžíce rum 300 ml mléko 2 dl mléko 0,5 balíčků prášek do pečiva 0,25 l pomerančový džus 1 l pomerančový džus 1 balíček piškoty 3 lžíce cukr moučka 1 ks vanilkový cukr 1 ks vanilkový cukr 300 g polohrubá mouka 80 g škrobová moučka čokoládová poleva 1 ks vanilkový pudinkový prášek
Postup Vídeňský zákusek
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny. Vmícháme olej, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vznikne dost řídké těsto, které nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme dorůžova při 200 °C asi 10 minut
Připravíme si krém. Z džusu, škrobové moučky a cukru uvaříme hustou kaši, a ještě teplou nalijeme na vychladlý plát těsta. Krém necháme vychladnout
Zatím si připravíme druhý krém. Z mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru uvaříme pudink. Máslo ušleháme s cukrem a po částech zašleháme vlažný pudink. Natřeme na vychladlý 1. krém
Piškoty namáčíme do džusu smíchaného s rumem a skládáme na moučník. Nakonec pocákáme polevou. Vídeňský zákusek necháme v chladu pořádně ztuhnout. Pak jej nakrájíme a rozdělíme na talířky a můžeme servírovat.