Slaná žemlbába recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 7 ks vejce kečup 1 ks veka 40 dkg eidam 16 plátků gothajský salám 1/2 ks žlutá paprika 10 ks cherry rajčátka grilovací česnekové koření
Postup Slaná žemlbába
Postup přípravy receptu
-
Papriku očistíme a nakrájíme na kostičky. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Cherry rajčátka nakrájíme na čtvrtky
Dno pekáčku poklademe kolečky gothajského salámu. Poté dáme plátky veky, které z vrchní strany pomažeme kečupem, posypeme nakrájenou paprikou a zasypeme sýrem. Nakonec první vrstvu zalijeme třemi rozmíchanými vajíčky smíchanými s grilovacím česnekovým kořením. Postup opakujeme ještě jednou, akorát místo papriky použijeme cherry rajčátka
Slanou žemlbábu pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 15 minut, dokud sýr na povrchu nezezlátne
Slaná žemlbába se hodí na večeři.