Kapr na houbách recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 lžička solamyl 1/2 ks kapr pepř 2 - 3 lžíce olivový olej 100 g hladká mouka provensálské koření drcený kmín 2 misky podušené houby (směs)
Postup Kapr na houbách
Postup přípravy receptu
-
Očištěné a omyté houby nakrájíme na větší kousky. Vsypeme je do kastrolu, přidáme drcený kmín a přelijeme vodou. Uvedeme je do varu, sebereme vzniklou pěnu a krátce podusíme
Připravený filet kapra nakrájíme na porce (z půlky připravíme 4 - 6 porcí, podle velikosti kapra a požadovaných porcí). Každou porci dobře osolíme, posypeme drceným kmínem, pepřem a provensálským kořením. Obalíme v hladké mouce smíchané se solamylem
Rozehřejeme si olej v kastrolu s poklicí a vložíme připravené porce kapra. Zprudka osmažíme z jedné strany, otočíme a zasypeme podušenými houbami. Přikryjeme poklicí a necháme dusit. Podle potřeby promícháme houby nebo přidáme trochu vody, aby se nepřipálily
Tepelně upravujeme asi 10 minut
Hotového kapra na houbách podáváme s vařenými brambory, zeleninou a podle chuti s jogurtovým dresinkem.