Bramborové placky s vepřovým soté recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 - 3 stroužky česnek 2 stroužky česnek olej sůl vývar 600 g brambory 50 ml smetana 1 ks kapie 3 ks šalotka 150 g hladká mouka hladká mouka 1 řapík řapíkatý celer mletý černý pepř 600 g vepřová krkovice
Postup Bramborové placky s vepřovým soté
Postup přípravy receptu
-
Omyté brambory uvaříme ve slupce doměkka. Ještě teplé brambory oloupeme, osolíme, zakryjeme a necháme vychladnout. Studené brambory nastrouháme, ochutíme prolisovaným česnekem a spolu s moukou vypracujeme ve středně tuhé těsto, které necháme 20 minut odpočinout. Pak z těsta na pomoučněné desce vytvoříme váleček, který rozdělíme na 6 dílů. Každý díl rozválíme na tenkou placku, kterou na rozpáleném oleji opečeme dorůžova. Bramborové placky uchováme na teple
Maso očistíme a nakrájíme na malé kostky, které osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Oloupanou šalotku a česnek jemně usekáme. Kapii a stonek řapíkatého celeru očistíme a nakrájíme na kostičky
Na oleji necháme zpěnit šalotku s česnekem, pak přidáme maso, kapii a celer. Vše orestujeme dozlatova, podlijeme malým množstvím vývaru a dusíme doměkka. Nakonec pokrm zjemníme smetanou a podle potřeby dochutíme solí a pepřem
Bramborové placky po dvou kusech rozdělíme na porce, naplníme vepřovým soté a přelijeme zbývající šťávou. Bramborové placky s vepřovým soté podáváme jako hlavní chod s čerstvou zeleninou.