Bramborové placky se zelím a brynzou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr sůl 1 ks vejce 500 g brambory 1/2 ks cibule 150 g brynza 100 g hladká mouka 80 ml smetana ke šlehání olej na smažení mletý černý pepř 300 g kysané zelí
Postup Bramborové placky se zelím a brynzou
Postup přípravy receptu
-
Brambory oškrábeme, nastrouháme na jemno a osolíme. Poté brambory vymačkáme, výluh vylijeme a přidáme mouku, vejce a tolik smetany, aby vzniklo řidší těstíčko, které podle chuti opepříme
Na pánvi rozpálíme trochu oleje. Z připraveného bramborového těsta zvolna pečeme tenké bramborové placky z obou stran, až jsou dozlatova. Bramborové placky uchováme v teple
Kysané zelí propláchneme vodou a překrájíme na menší kousky. Oloupanou větší cibuli nasekáme na jemno a necháme ji na rozpáleném oleji zesklovatět. Pak vmícháme kysané zelí, které podle chuti osladíme, osolíme a už jen krátce prohřejeme. Brynzu podle potřeby zjemníme smetanou a rozdrobíme na kousky
Bramborové placky naplníme zelím, poklademe rozdrobenou brynzou a ihned servírujeme. Bramborové placky se zelím a brynzou podáváme jako hlavní chod.