Bramborové placky se zelím a brynzou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
sůl
1 ks vejce
500 g brambory
1/2 ks cibule
150 g brynza
100 g hladká mouka
80 ml smetana ke šlehání
olej na smažení
mletý černý pepř
300 g kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oškrábeme, nastrouháme na jemno a osolíme. Poté brambory vymačkáme, výluh vylijeme a přidáme mouku, vejce a tolik smetany, aby vzniklo řidší těstíčko, které podle chuti opepříme

  2. Na pánvi rozpálíme trochu oleje. Z připraveného bramborového těsta zvolna pečeme tenké bramborové placky z obou stran, až jsou dozlatova. Bramborové placky uchováme v teple

  3. Kysané zelí propláchneme vodou a překrájíme na menší kousky. Oloupanou větší cibuli nasekáme na jemno a necháme ji na rozpáleném oleji zesklovatět. Pak vmícháme kysané zelí, které podle chuti osladíme, osolíme a už jen krátce prohřejeme. Brynzu podle potřeby zjemníme smetanou a rozdrobíme na kousky

  4. Bramborové placky naplníme zelím, poklademe rozdrobenou brynzou a ihned servírujeme. Bramborové placky se zelím a brynzou podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!