Štrůdl s pohankou recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- cukr olej sůl 1 ks vejce strouhanka 4 ks jablko 1 ks tvaroh mletá skořice 1 balíček listové těsto pohanková lámanka vanilková tresť (esence)
Postup Štrůdl s pohankou
Postup přípravy receptu
-
Jablka zbavíme jádřince a dužinu nastrouháme. Ořechy nasekáme nahrubo
Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na 2 tenké pláty. Středy plátů lehce posypeme strouhankou
V misce utřeme tvaroh, sůl, cukr a vanilku. Vzniklou směs natřeme na pláty vyváleného těsta - nebo spíš lžíci poklademe na strouhanku. Plát dále zasypeme suchou pohankou. Dále navrstvíme rovnoměrnou vrstvu jablek, zasypeme cukrem a skořicí, pokapeme olejem a plát stočíme a konce utěsníme
Na plech položíme pečící papír a na něj opatrně přeneseme štrůdl - pozor, aby se při přenášení těsto neprotrhlo. Na plechu položený štrůdl ještě potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v rozehřáté troubě na 180°C
Foto: Profimedia.cz