Tvarůžkové bramboráčky recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 8 stroužků česnek sůl 3 ks vejce 1 lžíce majoránka 2 ks cibule mletý pepř 2 lžíce hladká mouka 8 ks velké brambory červená paprika olej na smažení 1 lžička mletá pálivá paprika salát lollo biondo 2 balíčky oloumoucké tvarůžky (tyčinky)
Postup Tvarůžkové bramboráčky
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nastrouháme (nejlépe najemno) do větší mísy. Přebytečnou škrobovou vodu slijeme. Přidáme vejce, česnek utřený se solí a nadrobno nakrájenou cibuli. Promícháme a ochutíme solí, pepřem, majoránkou i paprikou. Nakonec přidáme mouku a vypracujeme těsto, které bude o něco hustější než těsto na klasické bramboráky. Těsto na tvarůžkové bramboráčky necháme 10 minut odpočívat
Tvarůžky nakrájíme na silnější plátky
Rozpálíme olej v lívanečníku. Do každého kolečka dáme trochu těsta, na něj položíme plátek tvarůžku a zakryjeme tenkou vrstvou těsta. Tvarůžkové bramboráčky smažíme po obou stranách dozlatova
Podáváme teplé. Jako přílohu k tvarůžkovým bramboráčkům můžeme servírovat čerstvou zeleninu - plátky papriky a salát lollo biondo.