Pivní tyčky recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 0,5 hrnků olej 0,5 lžiček sůl 1 ks vejce kmín mák 0,75 balíčků kvasnice 0,5 lžiček pepř 2,5 hrnky polohrubá mouka hrubá sůl
Postup Pivní tyčky
Postup přípravy receptu
-
Mouku nasypeme do mísy a uděláme důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, cukr a zalijeme částí vlažného piva. Zaprášíme moukou a takto připravené kvasnice necháme vzejít. Pak přidáme olej, sůl, pepř, zbylé pivo a vypracujeme těsto. Těsto na pivní tyčky necháme asi půl hodiny kynout
Po vykynutí těsto znovu propracujeme, rozdělíme na menší kousky a tvoříme tyčky nebo preclíky. Pivní tyčky klademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme vajíčkem a posypeme hrubou solí s kmínem nebo mákem
Pivní tyčky pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 15 minut
Pivní tyčky podáváme jako slanou chuťovku k pivu, vínu apod.