Kuře z Tel Avivu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 1 ks cibule kmín 100 g celer 60 g rozinky 1 ks pomeranč 100 g mrkev mletý pepř 100 ml suché bílé víno 2 ks kuřecí stehna 1 lžíce mletá sladká paprika
Postup Kuře z Tel Avivu
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na kolečka a mrkev s celerem nastrouháme najemno. Pomeranč rozpůlíme a z jedné poloviny vymáčkneme šťávu, druhou půlku si uschováme. Vše dáme do hrnce, zalijeme vínem a přivedeme k varu. Poté přidáme do hrnce kuřecí stehna a koření. Dobře zamícháme a necháme dusit 30 - 40 minut s plamenem na minimum
Mezitím odstraníme z druhé půlky pomeranče kůru, kterou si však ponecháme a ovoce nakrájíme na menší kousky. Rozinky dáme do menší miskya zalijeme vlažnou vodou
Následovně z hrnce vyndáme kuřecí stehna, potřeme trochou oleje, posypeme trochou kmínu a dáme je na pekáč. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme po dobu 25 - 30 minut. Rychle nastrouháme kůru z pomeranče a společně s kousky pomeranče a rozinkami je přidáme do hrnce a na středním ohni pravidelně mícháme přibližně 5 minut. Doporučuji zde sledovat čas a začít s touto části až v momentě, kdy bude kuře za 5 - 10 minut hotové
Kuře z Tel Avivu podáváme společně s ovocnou směsí. Nejideálnější přílohou je rýže.