Povidlové bochánky recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 1 ks vejce 50 g máslo 1 lžíce kakao 100 g čokoláda 2,5 lžíce med ořechy 100 g cukr moučka 1 lžička soda 250 g hladká mouka 1 lžička prášek do perníku 1 lžička koření do perníku
Postup Povidlové bochánky
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme perníková kolečka. V menší misce si smícháme tekuté suroviny, tedy vejce, rozpuštěné máslo (ne horké) a rozpuštěný med (pokud je zcukernatělý, rozpustit také). Ve větší míse si promícháme sypké suroviny, tedy mouku se sodou (případně i práškem do perníku), kakao, moučkový cukr, koření a skořici. Následně misku s tekutými surovinami přelijeme do mísy se sypkými surovinami a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme alespoň pár hodin uležet v lednici. Po vytažení z lednice necháme pár minut odstát a vyválíme placku cca 3 - 4 mm silnou (tenší ne) a vykrajujeme kolečka
Perníčky dáváme na plech s většími rozestupy a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 5-10 minut (podle trouby)
Povidla dochutíme perníkovým koření, skořicí, pokud jsou velmi kyselá, tak dosladíme moučkovým cukrem
Pomocí zdobícího sačku (nebo malé lžičky) tvoříme kopečky povidel na vychladlých kolečkách z perníku. Namáčíme v čokoládě a seshora ozdobíme ořechem.
Povidlové bochánky skladujeme v chladu a suchu.