Povidlové kuřecí roládky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 - 2 lžíce máslo
4 plátky šunka
2 lžíce solamyl
1 ks cibule
1 - 2 lžíce povidla
2 lžíce povidla
grilovací koření
3 lžíce olivový olej
4 ks kuřecí prsa
4 plátky anglická slanina
3 lžíce sójová omáčka
300 ml drůbeží vývar
mletý černý pepř
2 ks smetanový sýr (trojúhelníček)

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Pak je podélně nařízneme, abychom z nich měli větší plát. Každý plát masa okořeníme grilovacím kořením a mletým pepřem, ale pouze z jedné strany - naříznuté. Pak pláty jemně potřeme prsty namočenými v sójové omáčce. Povidla si lžičkou trochu utřeme a pomažeme jimi okořeněnou stranu masa

  2. Na připravené plátky masa klademe nejprve plátky slaniny a šunky. Na každý plát položíme polovinu trojúhelníčku sýra. Pak maso zarolujeme, sepneme jehlami nebo sponami na závitky, případně použijeme jen párátka. Nakonec maso z vnější strany okořeníme grilovacím kořením, pepřem a špetkou soli

  3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka

  4. V hrnci s poklicí rozehřejeme olej a roládky ze všech stran zprudka orestujeme. Přidáme cibuli a vše ještě chvilku restujeme, než cibule zesklovatí. Pak přidáme povidla, zbytek sójové omáčky a třetinu vývaru. Základ omáčky promícháme metličkou, hrnec přiklopíme poklicí a necháme vše dusit. Podle potřeby směs podléváme vývarem a maso pravidelně otáčíme. Maso dusíme doměkka

  5. Když je maso měkké, přidáme do omáčky máslo. Pokud nám zůstal vývar, rozmícháme v něm solamyl a omáčku jím zahustíme. Jestli vývar nezůstal, použijeme trochu vody. Omáčku necháme provařit do zhoustnutí

  6. Hotové rolády podáváme přelité omáčkou. Vhodnou přílohou je bramborová kaše nebo pečené či restované brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!