Povidlové škebličky recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 200 g máslo povidla cukr moučka vanilkový cukr 370 g hladká mouka 1 kelímek zakysaná smetana
Postup Povidlové škebličky
Postup přípravy receptu
-
Máslo necháme změknout, zakysanou smetanu vyndáme z lednice, aby měla pokojovou teplotu. Máslo promačkáme s moukou, špetkou soli a nakonec přidáme zakysanou smetanu. Vypracujeme kouli, kterou necháme v lednici hodinu odležet
Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme kolečka, která naplníme lžičkou povidel a pomocí tvoříme přeložíme. Můžeme si pomoci rukama a okraje zatlačit vidličkou, případně tvořit šátečky
Povidlové škebličky dáme na plech vyložený pečícím papírem a dorůžova upečeme ve vyhřáté troubě. Ještě horké povidlové škebličky obalíme ve směsi vanilkového a moučkového cukru
Povidlové škebličky jsou dobré ihned po upečení, ale i pár dní poté, vydrží dlouho křehké.