Slavnostní listový závin recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

vejce
100 g šunka
oregano
100 g parmazán
1 balíček listové těsto
100 g anglická slanina
jarní cibulka
sterilovaná kapie
1/2 sklenky rajčatový protlak se zeleninou

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále. Potřeme rajčatovým pyré se zeleninou a posypeme sušeným oreganem nebo kořením na pizzu. Podle chuti můžeme posypat nadrobno nakrájenou jarní cibulí či pórkem

  2. Sterilovanou kapii necháme okapat, parmazán nahrubo nastrouháme

  3. Na připravený plát střídavě poklademe šunku a slaninu, přidáme proužky sterilované kapie a nakonec zasypeme nastrouhaným parmazánem. Opatrně svineme do závinu

  4. Slavnostní listový závin přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova

  5. Slavnostní listový závin necháme trochu vychladnout, nakrájíme na porce a podáváme. Je to ideální chuťovka k vínu či pivu nejen při silvestrovských oslavách.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!