Slavnostní slaný závin recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 3 ks vejce 1 ks cibule kmín 1 kelímek kysaná smetana 1 ks listové těsto 10 dkg balkánský sýr 15 lžiček šunkový salám 3 ks barevná paprika 1 hrst petrželová nať nebo pažitka
Postup Slavnostní slaný závin
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a papriku si nakrájíme na kostičky. V pánvi si rozehřejeme olej a dáme zpěnit cibuli, pak přidáme 3 druhy papriky (žlutá, červená, zelená), z každé použijeme půlku. Přidáme petrželovou nať, chvíli osmahneme a sejmeme z ohně
Do misky si dáme kyselou smetanu, nakrájený na kostičky balkánský sýr, 1 vejce a zchladlou papriku, vše zamícháme
Rozválíme si listové těsto, přeřízneme napůl, abychom měli 2 záviny
Rozšleháme si 2 vejce a potřeme pláty těsta. Pak poklademe šunkový salám a na něj dáme směs. Zabalíme, potřeme vajíčkem, posypeme kmínem a dáme péct
Slavnostní slaný závin pečeme na 195 °C cca 20 minut. Podáváme nakrájený na plátky.