Žampionová slavnostní polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
1 - 2 lžíce máslo
2 lžíce tuk
6 lžic smetana
1 svazek kerblík
400 g žampiony
1 ks velká cibule
mletý bílý pepř
1500 ml zeleninový vývar
6 plátků toastový chléb
30 ml madeira (bílé víno)
6 plátků sýr (eidam á 20g)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Na rozehřátém tuku žampiony s cibulí dozlatova orestujeme, podlijeme vývarem a při mírné teplotě asi 15 minut vaříme

  2. Z každého krajíčku toastového chleba a plátku sýru formičkou vykrojíme libovolný tvar (srdíčko, kytičku). Na rozehřátém másle kousky toastu po obou stranách osmažíme a poklademe je sýrem. Naskládáme do pánve, lehce posypeme kerblíkem (bazalkou, petrželkou) a zapékáme pod poklicí, dokud se sýr neroztaví

  3. Polévku ochutíme solí, pepřem i vínem, přidáme do ní natrhaný čerstvý kerblík a promícháme

  4. Žampionovou slavnostní polévku rozdělíme na talíře, do každého položíme vykrojený sýrový toast a ihned podáváme

  5. Do polévky před rozdělením na talíře ještě můžete vmíchat smetanu - již není dietní!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!