Žampionová slavnostní polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 1 - 2 lžíce máslo 2 lžíce tuk 6 lžic smetana 1 svazek kerblík 400 g žampiony 1 ks velká cibule mletý bílý pepř 1500 ml zeleninový vývar 6 plátků toastový chléb 30 ml madeira (bílé víno) 6 plátků sýr (eidam á 20g)
Postup Žampionová slavnostní polévka
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Na rozehřátém tuku žampiony s cibulí dozlatova orestujeme, podlijeme vývarem a při mírné teplotě asi 15 minut vaříme
Z každého krajíčku toastového chleba a plátku sýru formičkou vykrojíme libovolný tvar (srdíčko, kytičku). Na rozehřátém másle kousky toastu po obou stranách osmažíme a poklademe je sýrem. Naskládáme do pánve, lehce posypeme kerblíkem (bazalkou, petrželkou) a zapékáme pod poklicí, dokud se sýr neroztaví
Polévku ochutíme solí, pepřem i vínem, přidáme do ní natrhaný čerstvý kerblík a promícháme
Žampionovou slavnostní polévku rozdělíme na talíře, do každého položíme vykrojený sýrový toast a ihned podáváme
Do polévky před rozdělením na talíře ještě můžete vmíchat smetanu - již není dietní!