Jihočeská tlačenka recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

- - česnek
- - sůl
- - majoránka
1 ks cibule
- - pepř mletý
- - koření nové
1 kg koleno vepřové
1 kg plec vepřová
300 g játra vepřová
1 ks srdce vepřové

Postup přípravy receptu

  1. Veškeré maso i vnitřnosti dáme do mírně osolené vody s celou cibulí a vaříme doměkka. Pak nakrájíme maso podle druhu na různě veliké kostky. Kůže semeleme a promícháme je s masovými kostkami a vývarem, ve kterém jsme maso vařili. Dochutíme rozetřeným česnekem, novým kořením, pepřem a mojoránkou a dobře promácháme. Takto připravenou směsí naplníme k tomu připravené sáčky, konce uvážeme a vaříme na mírném ohni asi 30 minut. Ochucenou směs také můžete předem prohřát v hrnci a potom teprve plnit do sáčků. Hotovou tlačenku necháme zchladnout a během té doby ji pravidelně otáčíme. Lze ji i zamrazit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!