Jihočeská tlačenka recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- - - česnek - - sůl - - majoránka 1 ks cibule - - pepř mletý - - koření nové 1 kg koleno vepřové 1 kg plec vepřová 300 g játra vepřová 1 ks srdce vepřové
Postup Jihočeská tlačenka
Postup přípravy receptu
-
Veškeré maso i vnitřnosti dáme do mírně osolené vody s celou cibulí a vaříme doměkka. Pak nakrájíme maso podle druhu na různě veliké kostky. Kůže semeleme a promícháme je s masovými kostkami a vývarem, ve kterém jsme maso vařili. Dochutíme rozetřeným česnekem, novým kořením, pepřem a mojoránkou a dobře promácháme. Takto připravenou směsí naplníme k tomu připravené sáčky, konce uvážeme a vaříme na mírném ohni asi 30 minut. Ochucenou směs také můžete předem prohřát v hrnci a potom teprve plnit do sáčků. Hotovou tlačenku necháme zchladnout a během té doby ji pravidelně otáčíme. Lze ji i zamrazit.