Jihočeská rybí polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 60 g máslo petrželka 100 g smetana 2 ks houska rajčatový protlak 60 g hladká mouka kari koření 200 g kořenová zelenina mletý černý pepř polévkové koření kapří hlava kapří ocas kapří jikry
Postup Jihočeská rybí polévka
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou rybí hlavu a ocas uvaříme v osolené vodě doměkka a vývar procedíme. Zatím si očistíme zeleninu a nakrájíme ji najemno. Maso obereme a nakrájíme nadrobno. Jikry si rozmícháme ve studené vodě, aby se oddělily
Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku a zalijeme ji rybím vývarem. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, kari, rajčatový protlak a vše dobře rozšleháme metlou a povaříme. Pak přidáme rybí maso, jikry a velmi krátce povaříme. Před koncem varu polévku zjemníme smetanou a dochutíme polévkovým kořením
Během vaření polévky se nakrájíme housky najemno a nasucho je opražíme
Jihočeskou rybí polévku podáváme posypanou kostičkami housky a nasekanou petrželkou.