Jihočeská rybí polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
60 g máslo
petrželka
100 g smetana
2 ks houska
rajčatový protlak
60 g hladká mouka
kari koření
200 g kořenová zelenina
mletý černý pepř
polévkové koření
kapří hlava
kapří ocas
kapří jikry

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou rybí hlavu a ocas uvaříme v osolené vodě doměkka a vývar procedíme. Zatím si očistíme zeleninu a nakrájíme ji najemno. Maso obereme a nakrájíme nadrobno. Jikry si rozmícháme ve studené vodě, aby se oddělily

  2. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku a zalijeme ji rybím vývarem. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, kari, rajčatový protlak a vše dobře rozšleháme metlou a povaříme. Pak přidáme rybí maso, jikry a velmi krátce povaříme. Před koncem varu polévku zjemníme smetanou a dochutíme polévkovým kořením

  3. Během vaření polévky se nakrájíme housky najemno a nasucho je opražíme

  4. Jihočeskou rybí polévku podáváme posypanou kostičkami housky a nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!