Vločkové rizoto s luštěninami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl máslo 1 špetka majoránka 1 ks cibule voda 1,5 hrnek rýže 1 špetka bazalka 1/2 ks limetka 2 ks bobkový list 10 ks cherry rajče 1/2 balíčku rajčatové pyré 1 lžička mletá pálivá paprika 1 kostka bazalkový bujon 1/2 balíčku směs luštěnin s ovesnými vločkami
Postup Vločkové rizoto s luštěninami
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Rajčátka zbavíme zelených částí a rozkrájíme na půlky nebo čtvrtky. Přichystáme si luštěninovou směs s vločkami (původně na polévku, kupuji v racio obchodech). Rýži propláchneme
V hrnci rozehřejeme olej s plátkem másla a nejprve osmahneme cibuli. Zasypeme mletou paprikou, krátce orestujeme, aby se nám nepřipálila. Zalijeme horkou vodou, přidáme kostku bazalkového bujonu a přisypeme luštěniny. Přidáme bobkový list, přikryjeme pokličkou a dusíme asi 10 minut. Pak přidáme rýži, špetku bazalky a přilijeme prohřáté rajčatové pyré. Dusíme dalších 10 minut, po této době přidáme rajčátka, majoránku a podle chuti sůl. Necháme na ohni dalších 10 minut, dokud není rýže měkká a voda téměř vydušená. Na závěr můžeme ještě dochutit a zakápnout limetkovou šťávou
Před podáváním vyjmeme z rizota bobkový list. Vločkové rizoto s luštěninami podáváme jako hlavní chod ihned po přípravě, tak chutná nejlépe.