Hovězí plátky na žampionech recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 - 2 stroužky česnek sůl 600 - 800 ml vývar 2 lžíce máslo 1 ks cibule 70 g špek 300 g žampiony 1,5 lžíce hladká mouka drcený kmín mletý černý pepř 4 plátky vysoký hovězí roštěnec
Postup Hovězí plátky na žampionech
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa vysoké asi 1,5 - 2 cm zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Česnek prolisujeme. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na kostičky
Plátky masa zprudka opečeme v hrnci na oleji z obou stran dorůžova. Pak maso vyjmeme a odložíme na talíř. K výpeku přidáme 2 lžíce másla, které necháme rozpustit a přidáme cibulku. Za stálého míchání ji orestujeme dozlatova a vmícháme hladkou mouku. Vše osmahneme dorůžova a zalijeme vývarem. Do tohoto základu vložíme plátky masa, přidáme prolisovaný česnek, pepř a sůl a zakryté na mírné teplotě podusíme doměkka. Podle potřeby maso podléváme vývarem
Mezitím necháme na pánvi vyškvařit slaninu. Pak škvarečky vyjmeme a na slaninovém výpeku orestujeme nakrájené žampiony, které ochutíme kmínem, solí a pepřem. Poté žampiony vmícháme k masu a vše ještě asi 15 minut podusíme
Hovězí plátky rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou se žampiony a podáváme s vařenou rýží.