Hovězí plátky na žampionech recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 - 2 stroužky česnek
sůl
600 - 800 ml vývar
2 lžíce máslo
1 ks cibule
70 g špek
300 g žampiony
1,5 lžíce hladká mouka
drcený kmín
mletý černý pepř
4 plátky vysoký hovězí roštěnec

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa vysoké asi 1,5 - 2 cm zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Česnek prolisujeme. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na kostičky

  2. Plátky masa zprudka opečeme v hrnci na oleji z obou stran dorůžova. Pak maso vyjmeme a odložíme na talíř. K výpeku přidáme 2 lžíce másla, které necháme rozpustit a přidáme cibulku. Za stálého míchání ji orestujeme dozlatova a vmícháme hladkou mouku. Vše osmahneme dorůžova a zalijeme vývarem. Do tohoto základu vložíme plátky masa, přidáme prolisovaný česnek, pepř a sůl a zakryté na mírné teplotě podusíme doměkka. Podle potřeby maso podléváme vývarem

  3. Mezitím necháme na pánvi vyškvařit slaninu. Pak škvarečky vyjmeme a na slaninovém výpeku orestujeme nakrájené žampiony, které ochutíme kmínem, solí a pepřem. Poté žampiony vmícháme k masu a vše ještě asi 15 minut podusíme

  4. Hovězí plátky rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou se žampiony a podáváme s vařenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!