Řízečky v sýrovém těstíčku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
4 ks bílek
70 g niva
70 g eidam
2 lžíce hladká mouka
hladká mouka
500 g vepřová panenka
strouhaná houska
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku očistíme, omyjeme a osušíme. Potom ji nakrájíme na silnější špalíčky, které rozklepeme, osolíme a opepříme

  2. Těstíčko: Oba sýry jemně nastrouháme a smícháme s hladkou moukou. Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh. Vše důkladně spojíme v hustější těstíčko

  3. Maso lehce obalíme v hladké mouce, potom na něj navrstvíme z obou stran sýrovou hmotu a nakonec vkládáme do strouhané housky. Smažíme zvolna ve vyšší vrstvě oleje dozlatova

  4. Takto připravované řízky jsou šťavnaté a křupavé. Řízečky v sýrovém těstíčku výborně chutnají s bramborovou kaší nebo bramborovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!