Vepřové řízečky z trouby recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 2 lžíce olej 1 špetka sůl 2 ks vejce 2 hrnky strouhanka 1 lžička hořčice 1/2 ks citron 1 lžička oregano 1 lžička mletá sladká paprika 500 g vepřová pečeně
Postup Vepřové řízečky z trouby
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa zabalíme do potravinářské fólie a z obou stran naklepeme, maso se tak nepotrhá. Vejce vyšleháme se solí, červenou paprikou, oreganem a česnekem, přidáme hořčici a citronovou šťávu. Maso necháme v marinádě po dobu cca dvou hodin, ale může být i déle
Maso poté obalujeme jen ve strouhance. Obalené řízky přendáme na plech vyložený pečícím papírem, zastříkneme trochou oleje a pečeme asi 15 minut při teplotě 200 °C. Poté obratíme, znovu zastříkneme olejem a dopečeme po dobu dalších zhruba 15 minut dozlatova
Vepřové řízečky z trouby podáváme jako obvykle, například s bramborovou kaší a okurkou.