Fazolové lusky v rajčatové omáčce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 - 3 stroužky česnek sůl 3 ks brambory 1/2 ks cibule 3 špetky tymián 1 - 2 ks bobkový list 500 - 700 ml zeleninový vývar mletý černý pepř 1 konzerva loupaná rajčata 2 - 3 lžíce třtinový cukr čerstvý kopr 4 lžíce kozí tvaroh 1 špetka drcené nové koření 500 g široké fazolové lusky
Postup Fazolové lusky v rajčatové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Fazolové lusky očistíme, zbavíme stopek a podélných vláken a nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli a česnek jemně nasekáme. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Čerstvý kopr nakrájíme najemno
V hrnci nasucho orestujeme cibuli s česnekem, vmícháme konzervu rajčat a koření (bobkový list, tymián, nové koření a pepř), přidáme cukr a sůl, podlijeme malým množstvím vývaru a přivedeme k varu. Jakmile se cukr rozpustí, rozmělníme rajčata vidličkou, vmícháme fazolové lusky a nakrájené brambory, vše podlijeme vývarem tak, aby byla zelenina zpola ponořená. Fazolové lusky v rajčatové omáčce zvolna dusíme doměkka. Během dušení omáčku podle potřeby podléváme vývarem. Nakonec vmícháme nasekaný kopr a podle chuti vše přisladíme nebo okyselíme citronovou šťávou, osolíme a opepříme
Fazolové lusky v rajčatové omáčce rozdělíme na porce, na každou rozdrobíme přírodní sýr nebo kozí tvaroh a ozdobíme čerstvým koprem. Podáváme jako hlavní chod s pečivem, někomu postačí jen tak.