Jemné bramborové knedlíky recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce 2 lžíce ocet 1 kg vařené brambory ve slupce 0,5 kg dětská krupička
Postup Jemné bramborové knedlíky
Postup přípravy receptu
-
Ve slupce uvařené brambory necháme vychladnout, oloupeme je a nastrouháme. Do uvařených nastrouhaných brambor přidáme vejce, ocet, dětskou krupičku a sůl. Zpracujeme těsto
Z těsta rychle utvoříme 4 válečky, které obalíme v polohrubé mouce. Vložíme je do osolené vroucí vody a pozvolna vaříme asi 20 minut. Zda jsou hotové zkoušíme špejlí. Ještě teplé bramborové knedlíky krájíme na plátky
Jemné bramborové knedlíky se hodí jako příloha k pečeným masům, ale i k omáčkám.