Jarní petrželová polévka s vejcem recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 3 lžíce máslo 1 ks pórek 2 lžíce hladká mouka 4 hrnky zeleninový vývar 3 řapíky řapíkatý celer mletý černý pepř 1 svazek hladkolistá petrželová nať
Postup Jarní petrželová polévka s vejcem
Postup přípravy receptu
-
Pórek a celer očistíme a nakrájíme na malé kousky. Hladkolistou petrželovou nať omyjeme a usekáme nahrubo. V okyselené a osolené vodě si uvaříme ztracená vejce, která necháme okapat
Na másle necháme zpěnit nakrájený celer a pórek. Pak vmícháme petrželku, vše krátce osmahneme a přisypeme hladkou mouku. Směs restujeme 3 - 5 minut, osolíme, opepříme, pak přilijeme vývar a zvolna vaříme asi 25 - 30 minut. Ponorným mixerem jarní petrželovou polévku rozmělníme dohladka a podle potřeby dochutíme
Jarní petrželovou polévku rozdělíme na porce, vložíme ztracené vejce a podáváme s toastem nebo rozpečenou bagetou.