Pikantní vývar se žampiony a krevetkami recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek olej sůl 150 g žampiony 800 ml kuřecí vývar 25 g čerstvý zázvor 1 lžička kari koření citronová šťáva 1 lžička rybí omáčka 1 hrst čerstvý koriandr 1 lžička chilli pasta 200 g mražené loupané krevetky
Postup Pikantní vývar se žampiony a krevetkami
Postup přípravy receptu
-
Žampiony, česnek a zázvor očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Žampiony zakapeme citronovou šťávou a čerstvý koriandr usekáme nadrobno
Na oleji zvolna orestujeme žampiony, česnek a zázvor. Pak vmícháme chilli pastu, kari koření a usekaný koriandr. Vše promícháme, přilijeme vývar a přivedeme k varu. Nakonec přidáme krevety, které asi 5 minut povaříme a polévku podle potřeby dochutíme rybí omáčkou
Pikantní vývar se žampiony a krevetkami ozdobíme čerstvým koriandrem a podáváme s pečivem.