Chlupaté knedlíky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 ks vejce
800 g brambory
250 g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané syrové brambory nastrouháme, necháme ustát a část vody z nich slijeme

  2. Do brambor dáme sůl, vejce a tolik mouky, abychom získali hustější těsto. Z těsta vykrajujeme lžící namočenou v horké vodě knedlíky a vkládáme je do vroucí osolené vody. Vaříme je podle velikosti 8 - 10 minut

  3. Chlupaté knedlíky podáváme s opečenou slaninou nebo osmaženou cibulí, nebo jako přílohu k pečenému masu a dušenému zelí. Chlupaté knedlíky se dají připravit také z těsta, které je směsí syrových a uvařených brambor.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!