Chlupaté knedlíky se zlatavou cibulí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 ks vejce
sádlo
80 g hrubá mouka
250 g vařené brambory
1 ks červená cibule
150 g syrové brambory

Postup přípravy receptu

  1. Vychladlé vařené brambory oloupeme a jemně nastrouháme nebo prolisujeme. Syrové brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Do mísy k uvařeným bramborám přidáme vejce, sůl, nastrouhané syrové brambory, většinu mouky a vše důkladně promícháme. Tím by mělo vzniknout poměrně měkké těsto

  2. Z připraveného těsta tvoříme namočenýma rukama koule (případně za pomocí lžic noky) a vkládáme je do vroucí osolené vody. Chlupaté knedlíky vaříme podle velikosti asi 10 - 15 minut. Mezitím nakrájíme cibuli nadrobno a smažíme ji dozlatova

  3. Během vaření (zvláště pak na začátku) knedlíky lehnou na dno a je třeba je opatrně plochou hranou obracečky ode dna pozvednout. Vařené knedlíky vybereme z vroucí vody a vložíme na krátkou dobu utužit do studené vody

  4. Chlupaté knedlíky vložíme na talíře, omastíme sádlem a posypeme zlatavou osmaženou cibulí. Chlupaté knedlíky se zlatavou cibulí podáváme jako vynikající a hodně sytý hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!