Chlupaté knedlíky se zlatavou cibulí recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 1 ks vejce sádlo 80 g hrubá mouka 250 g vařené brambory 1 ks červená cibule 150 g syrové brambory
Postup Chlupaté knedlíky se zlatavou cibulí
Postup přípravy receptu
-
Vychladlé vařené brambory oloupeme a jemně nastrouháme nebo prolisujeme. Syrové brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Do mísy k uvařeným bramborám přidáme vejce, sůl, nastrouhané syrové brambory, většinu mouky a vše důkladně promícháme. Tím by mělo vzniknout poměrně měkké těsto
Z připraveného těsta tvoříme namočenýma rukama koule (případně za pomocí lžic noky) a vkládáme je do vroucí osolené vody. Chlupaté knedlíky vaříme podle velikosti asi 10 - 15 minut. Mezitím nakrájíme cibuli nadrobno a smažíme ji dozlatova
Během vaření (zvláště pak na začátku) knedlíky lehnou na dno a je třeba je opatrně plochou hranou obracečky ode dna pozvednout. Vařené knedlíky vybereme z vroucí vody a vložíme na krátkou dobu utužit do studené vody
Chlupaté knedlíky vložíme na talíře, omastíme sádlem a posypeme zlatavou osmaženou cibulí. Chlupaté knedlíky se zlatavou cibulí podáváme jako vynikající a hodně sytý hlavní chod.