Plněná vepřová rolka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
vývar
2 ks vejce
200 g sýr ricotta
mletý černý pepř
bazalkové pesto
1 špetka sušený česnek
700 g vepřová krkovice bez kosti
4 ks bílý toastový chléb
1 hrst čerstvá pažitka
4 ks sušená rajčata v oleji

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou krkovici bez kosti očistíme, upravíme do plátu a zlehka naklepeme, osolíme a opepříme

  2. Připravíme si náplň. Pažitku jemně usekáme a okapaná sušená rajčata nakrájíme na malé kousky. Toastový bílý chléb zbavíme kůrek a střídky rozdrobíme. Sýr ricotta prošleháme s vejci, vmícháme rozdrobený toastový chléb, sušená rajčata a pažitku. Náplň ochutíme solí, pepřem a sušeným česnekem. Náplň do vepřové rolky necháme asi 15 minut odležet

  3. Plát masa zlehka potřeme bazalkovým pestem a poklademe náplní. Maso svineme do rolády, zajistíme nití (jehlami) a na rozpáleném oleji opečeme ze všech stran dorůžova

  4. Potom plněnou vepřovou roládu přendáme do pekáčku, podlijeme malým množstvím vývaru a zvolna pečeme v předehřáté troubě asi při 180 °C doměkka. Během pečení maso přeléváme vlastní šťávou a podle potřeby podléváme vývarem

  5. Plněnou vepřovou rolku nakrájíme na plátky a podáváme s bramborem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!