Plněná vepřová rolka recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl vývar 2 ks vejce 200 g sýr ricotta mletý černý pepř bazalkové pesto 1 špetka sušený česnek 700 g vepřová krkovice bez kosti 4 ks bílý toastový chléb 1 hrst čerstvá pažitka 4 ks sušená rajčata v oleji
Postup Plněná vepřová rolka
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou krkovici bez kosti očistíme, upravíme do plátu a zlehka naklepeme, osolíme a opepříme
Připravíme si náplň. Pažitku jemně usekáme a okapaná sušená rajčata nakrájíme na malé kousky. Toastový bílý chléb zbavíme kůrek a střídky rozdrobíme. Sýr ricotta prošleháme s vejci, vmícháme rozdrobený toastový chléb, sušená rajčata a pažitku. Náplň ochutíme solí, pepřem a sušeným česnekem. Náplň do vepřové rolky necháme asi 15 minut odležet
Plát masa zlehka potřeme bazalkovým pestem a poklademe náplní. Maso svineme do rolády, zajistíme nití (jehlami) a na rozpáleném oleji opečeme ze všech stran dorůžova
Potom plněnou vepřovou roládu přendáme do pekáčku, podlijeme malým množstvím vývaru a zvolna pečeme v předehřáté troubě asi při 180 °C doměkka. Během pečení maso přeléváme vlastní šťávou a podle potřeby podléváme vývarem
Plněnou vepřovou rolku nakrájíme na plátky a podáváme s bramborem nebo rýží.