Pečené vepřové plecko na víně s bílou fazolí recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
sůl
500 ml bílé víno
750 g vepřová plec
2 snítky čerstvý tymián
1 hrst čerstvá petrželka
mletý černý pepř
1 konzerva bílé fazole v tomatové omáčce
150 g anglická slanina v celku
3 lžíce domácí sádlo
Postup Pečené vepřové plecko na víně s bílou fazolí
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na větší kostky, které osolíme, opepříme a zalijeme vínem. Maso necháme odležet 24 hodin v chladu. Slaninu nakrájíme na kostičky
Odleželé maso i s vínem přendáme do pekáče a promícháme se sádlem, nakrájenou slaninou a bylinkami. Pečeme zvolna několik hodin při 150 °C doměkka, dokud se maso téměř nerozpadá
Nakonec k masu vmícháme bílé fazole s rajčatovou omáčkou a vše ještě asi 15 minut zapečeme. Pokrm podle potřeby dochutíme nasekanou petrželkou, solí a pepřem
Pečené vepřové plecko na víně s bílou fazolí podáváme jako hlavní chod s chlebem.