Čokoládový krém se šlehačkou recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

4 ks vejce
šlehačka
150 g čokoláda
1 lžička cukr krupice
ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Do menšího kastrůlku si dáme nalámanou čokoládu a rozpustíme ji ve vodní lázni. Žloutky oddělíme od bílků. Mezitím v misce bílky dobře vyšleháme

  2. Roztopenou čokoládu odstavíme a po chvíli přidáme žloutky, cukr a dobře vyšleháme

  3. Nakonec zlehka přimícháme sníh. Takto připravený krém dáme do pohárů a necháme zchladit

  4. Když je krém vychladlý zdobíme ho šlehačkou a ovocem. Čokoládový krém se šlehačkou můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!