Panenka z divočáka s hruškovým pyré recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl máslo 3 snítky tymián 2 dl voda rozmarýn olivový olej 1 dl červené víno mletý černý pepř kančí panenka 2 ks vyzrálé hrušky anglická hořčice
Postup Panenka z divočáka s hruškovým pyré
Postup přípravy receptu
-
Hrušky rozpůlíme, oloupeme, zbavíme je jádřinců a dáme povařit do osolené vody. V kastrůlku necháme rozehřát máslo, přisypeme lístky tymiánu a podusíme v něm uvařené hrušky. Pak je vyndáme stranou, rozmixujeme a vrátíme zpátky do kastrůlku. Přidáme lžičku anglické a kremžské hořčice a promícháme
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme na silné plátky a orestujeme na olivovém oleji
Panenku očistíme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a panenku necháme orestovat se snítkou rozmarýnu. Pak ji vyndáme stranou, pánev zalijeme červeným vínem a šťávou z kančího masa a necháme odpařit
Nakrájenou panenku nandáme na talíř s hruškovým pyré, opečenými brambory a polijeme omáčkou z červeného vína
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!