Panenka z divočáka s hruškovým pyré recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
máslo
3 snítky tymián
2 dl voda
rozmarýn
olivový olej
1 dl červené víno
mletý černý pepř
kančí panenka
2 ks vyzrálé hrušky
anglická hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky rozpůlíme, oloupeme, zbavíme je jádřinců a dáme povařit do osolené vody. V kastrůlku necháme rozehřát máslo, přisypeme lístky tymiánu a podusíme v něm uvařené hrušky. Pak je vyndáme stranou, rozmixujeme a vrátíme zpátky do kastrůlku. Přidáme lžičku anglické a kremžské hořčice a promícháme

  2. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme na silné plátky a orestujeme na olivovém oleji

  3. Panenku očistíme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a panenku necháme orestovat se snítkou rozmarýnu. Pak ji vyndáme stranou, pánev zalijeme červeným vínem a šťávou z kančího masa a necháme odpařit

  4. Nakrájenou panenku nandáme na talíř s hruškovým pyré, opečenými brambory a polijeme omáčkou z červeného vína

  5. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!