Panenka ve slaninovém kabátku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
300 g anglická slanina
600 g vepřová panenka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Panenku zabalíme do slaniny - čím delší plátky, tím lépe

  2. Obalenou panenku vložíme na pánev se sporadickým množstvím rozpáleného oleje, slanina pustí šťávu. Panenku rovnoměrně otáčíme po pánvi cca 5 minut, poté ji přesuneme do zapékací mísy a polijeme výpekem. Misku přikryjeme a vložíme na 25 - 30 minut do trouby vyhřáté na 250 °C

  3. Panenku ve slaninovém kabátku podáváme s hranolky a zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!