Krkovička s rozmarýnem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- česnek cibule 2 - 4 snítky rozmarýn 2 - 3 lžíce olivový olej 2 lžíce provensálské koření provensálské koření vařené brambory 4 plátky vepřová krkovice 2 - 4 lžíce chilli omáčka 2 špetky chilli paprika
Postup Krkovička s rozmarýnem
Postup přípravy receptu
-
Krkovici bez kosti opláchneme a nakrájíme na plátky. Každý plátek masa lehce naklepeme. Posypeme provensálským kořením, chilli paprikou a polijeme olivovým olejem. Necháme chvíli uležet
Na hlubší pánev přidáme lžíci olivového oleje, rozehřejeme a vložíme připravené plátky masa
Krkovičku opečeme z jedné strany, maso otočíme a přidáme do pánve snítky rozmarýnu. K masu přilijeme sladkou chilli omáčku a přikryjeme poklicí. Krkovičku s rozmarýnem necháme opékat doměkka. Podle potřeby mírně podlijeme vodou
Hotové plátky krkovičky s rozmarýnem podáváme s bramborovými špízy s cibulí, které před pečením posypeme provensálským kořením, česnekem a potřeme olivovým olejem.