Krkovička s rozmarýnem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
cibule
2 - 4 snítky rozmarýn
2 - 3 lžíce olivový olej
2 lžíce provensálské koření
provensálské koření
vařené brambory
4 plátky vepřová krkovice
2 - 4 lžíce chilli omáčka
2 špetky chilli paprika

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici bez kosti opláchneme a nakrájíme na plátky. Každý plátek masa lehce naklepeme. Posypeme provensálským kořením, chilli paprikou a polijeme olivovým olejem. Necháme chvíli uležet

  2. Na hlubší pánev přidáme lžíci olivového oleje, rozehřejeme a vložíme připravené plátky masa

  3. Krkovičku opečeme z jedné strany, maso otočíme a přidáme do pánve snítky rozmarýnu. K masu přilijeme sladkou chilli omáčku a přikryjeme poklicí. Krkovičku s rozmarýnem necháme opékat doměkka. Podle potřeby mírně podlijeme vodou

  4. Hotové plátky krkovičky s rozmarýnem podáváme s bramborovými špízy s cibulí, které před pečením posypeme provensálským kořením, česnekem a potřeme olivovým olejem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!