Smažené vepřové kapsičky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
vejce
100 g máslo
hladká mouka
olej na smažení
3 lžíce petrželová nať
4 plátky vepřová kýta
strouhaná houska
barevný pepř
mletý černý pepř
1 ks červená feferonka

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa očistíme, osušíme, tence rozklepeme, potřeme olejem, osolíme a necháme odležet

  2. Připravíme si náplň. Máslo necháme změknout. Česnek oloupeme a prolisujeme. Červenou feferonku zbavíme semínek a velmi jemně usekáme. Petrželku omyjeme, osušíme a nakrájíme najemno. Máslo utřeme se solí, barevným pepřem, česnekem a nakrájenou papričkou. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku a máslo necháme ztuhnout. Tuhé máslo nakrájíme na větší kostičky

  3. Na plátky masa klademe ztuhlé kostky másla. Maso přeložíme a spojíme párátky nebo jehlami a obalíme v trojobalu. Vepřové kapsičky smažíme ve vyšší vrstvě oleje dorůžova

  4. Smažené vepřové kapsičky plněné pikantním máslem podáváme s vařeným nebo pečeným bramborem a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!