Smažené vepřové kapsičky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl vejce 100 g máslo hladká mouka olej na smažení 3 lžíce petrželová nať 4 plátky vepřová kýta strouhaná houska barevný pepř mletý černý pepř 1 ks červená feferonka
Postup Smažené vepřové kapsičky
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa očistíme, osušíme, tence rozklepeme, potřeme olejem, osolíme a necháme odležet
Připravíme si náplň. Máslo necháme změknout. Česnek oloupeme a prolisujeme. Červenou feferonku zbavíme semínek a velmi jemně usekáme. Petrželku omyjeme, osušíme a nakrájíme najemno. Máslo utřeme se solí, barevným pepřem, česnekem a nakrájenou papričkou. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku a máslo necháme ztuhnout. Tuhé máslo nakrájíme na větší kostičky
Na plátky masa klademe ztuhlé kostky másla. Maso přeložíme a spojíme párátky nebo jehlami a obalíme v trojobalu. Vepřové kapsičky smažíme ve vyšší vrstvě oleje dorůžova
Smažené vepřové kapsičky plněné pikantním máslem podáváme s vařeným nebo pečeným bramborem a zeleninovým salátem.