Příloha z tříbarevné rýže recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 svazek jarní cibulka
1 lžíce sezamový olej
1 lžíce tamari
300 g tříbarevná rýže
1 kostka bio zeleninový bujon s droždím

Postup přípravy receptu

  1. Tříbarevnou rýži propláchneme, zalijeme vodou, přidáme kostku zeleninového bujonu s bio droždím (obsahuje jen málo soli) a uvaříme doměkka. Tato rýže potřebuje více času - asi 35 minut. Přebytečnou vodu slijeme

  2. Mezitím si nakrájíme očištěnou cibulku i s částí natě, krájíme ji na jemné kousíčky, poté ji osmahneme na sezamovém oleji

  3. Cibulku přimícháme k rýži, dochutíme tamari omáčkou (lze přidat i více, případně nahradit sójovou) a prohřejeme

  4. Přílohu z tříbarevné rýže podáváme k masovým minutkám, někomu postačí i jako hlavní chod. Chutná jinak, voní po sezamovém oleji a my si ji doma nemůžeme vynachválit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!