Smažené vepřové medailonky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce citron 1/4 lžičky plnotučná hořčice hladká mouka 1 lžíce smetana ke šlehání bílá strouhanka 600 g vepřová panenka mletý černý pepř řepkový olej na smažení
Postup Smažené vepřové medailonky
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku očistíme, odblaníme a nakrájíme na špalíky silné asi 3 cm. Každý kousek masa na řezu zlehka rukou naklepeme a osolíme. Připravíme si trojobal. Hladkou mouku prosejeme a promícháme se špetkou soli a pepře. Vejce prošleháme se smetanou a hořčicí
Špalíčky panenky obalíme v trojobalu a smažíme ve vyšší vrstvě řepkového oleje z každé strany asi 3 - 4 minuty dozlatova. Potom medailonky osušíme na ubrousku a uchováme na teple
Smažené vepřové medailonky rozdělíme na porce a podáváme s plátkem citronu. Jako přílohu zvolíme klasický bramborový salát.