Smažené vepřové medailonky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
citron
1/4 lžičky plnotučná hořčice
hladká mouka
1 lžíce smetana ke šlehání
bílá strouhanka
600 g vepřová panenka
mletý černý pepř
řepkový olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku očistíme, odblaníme a nakrájíme na špalíky silné asi 3 cm. Každý kousek masa na řezu zlehka rukou naklepeme a osolíme. Připravíme si trojobal. Hladkou mouku prosejeme a promícháme se špetkou soli a pepře. Vejce prošleháme se smetanou a hořčicí

  2. Špalíčky panenky obalíme v trojobalu a smažíme ve vyšší vrstvě řepkového oleje z každé strany asi 3 - 4 minuty dozlatova. Potom medailonky osušíme na ubrousku a uchováme na teple

  3. Smažené vepřové medailonky rozdělíme na porce a podáváme s plátkem citronu. Jako přílohu zvolíme klasický bramborový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!