Smažené tvarohové knedlíky recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 ks vejce máslo švestky 250 g tvaroh cukr moučka mletá skořice 250 g hrubá mouka olej na smažení
Postup Smažené tvarohové knedlíky
Postup přípravy receptu
-
Z tvarohu, hrubé mouky, soli a vajíčka vypracujeme hladké těsto. Pokud lepí, přidáme ještě trochu mouky. Na pomoučněné desce těsto rozválíme na tenký plát. Rozdělíme ho na malé čtverce a do každého zabalíme jednu švestku a ve dlaních knedlík zakulatíme
Knedlíky můžeme plnit i jahodami, meruňkami, kousky jablek, záleží na naší chuti
Pokud chceme mít knedlíky jako hlavní chod, můžeme je klasicky uvařit ve vroucí osolené vodě, pak scedit, pocukrovat a polít rozpuštěným máslem
Když je ale neuvaříme všechny, lze z nich připravit i sladkou chuťovku. V tom případě knedlíky nevaříme, ale smažíme jako krokety v hlubším nádobě a ve větším množství rozehřátého oleje. Je možné je usmažit ve fritovacím hrnci, pokud v něm máme čistý, nepřepálený olej. Knedlíky smažíme dozlatova, vyjmeme je a ještě horké obalíme v cukru, který jsme smíchali se skořicí
Smažené tvarohové knedlíky podáváme teplé. Pro vylepšení chuti je můžeme ještě polít uškvařeným máslem.