Smažené tvarohové knedlíky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
máslo
švestky
250 g tvaroh
cukr moučka
mletá skořice
250 g hrubá mouka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Z tvarohu, hrubé mouky, soli a vajíčka vypracujeme hladké těsto. Pokud lepí, přidáme ještě trochu mouky. Na pomoučněné desce těsto rozválíme na tenký plát. Rozdělíme ho na malé čtverce a do každého zabalíme jednu švestku a ve dlaních knedlík zakulatíme

  2. Knedlíky můžeme plnit i jahodami, meruňkami, kousky jablek, záleží na naší chuti

  3. Pokud chceme mít knedlíky jako hlavní chod, můžeme je klasicky uvařit ve vroucí osolené vodě, pak scedit, pocukrovat a polít rozpuštěným máslem

  4. Když je ale neuvaříme všechny, lze z nich připravit i sladkou chuťovku. V tom případě knedlíky nevaříme, ale smažíme jako krokety v hlubším nádobě a ve větším množství rozehřátého oleje. Je možné je usmažit ve fritovacím hrnci, pokud v něm máme čistý, nepřepálený olej. Knedlíky smažíme dozlatova, vyjmeme je a ještě horké obalíme v cukru, který jsme smíchali se skořicí

  5. Smažené tvarohové knedlíky podáváme teplé. Pro vylepšení chuti je můžeme ještě polít uškvařeným máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!