Pestrý salát recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
2 lžíce olej
sůl
1 lžíce hořčice
2 ks pomeranč
1 ks pomeranč
1 lžička cukr krupice
4 ks kuřecí prsa
mletý bílý pepř
1 ks hlávkový salát
1 lžička vinný ocet
1 ks salátová okurka
podravka na kuřecí maso

Postup přípravy receptu

  1. Omytá a osušená prsa osolíme, okořeníme a na oleji nejdříve zvolna a po chvíli zprudka opečeme. Necháme vychladnout a zešikma nakrájíme na plátky

  2. Salát opereme a natrháme na malé kousky. Okurku oloupeme, rozkrojíme a nakrájíme na půl kolečka. Obojí promícháme

  3. Z oleje, hořčice, octa a šťávy z jednoho pomeranče připravíme zálivku, kterou podle chuti osolíme a opepříme. Pomeranče oloupeme a nakrájíme na dílky

  4. Pestrý salát s okurkou promícháme se zálivkou, naaranžujeme na talíř, nejlépe na omyté listy salátu, poklademe plátky kuřecího masa a dílky pomerančů

  5. Pestrý salát podáváme s kukuřičnými plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!