Pestrý salát recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 2 lžíce olej sůl 1 lžíce hořčice 2 ks pomeranč 1 ks pomeranč 1 lžička cukr krupice 4 ks kuřecí prsa mletý bílý pepř 1 ks hlávkový salát 1 lžička vinný ocet 1 ks salátová okurka podravka na kuřecí maso
Postup Pestrý salát
Postup přípravy receptu
-
Omytá a osušená prsa osolíme, okořeníme a na oleji nejdříve zvolna a po chvíli zprudka opečeme. Necháme vychladnout a zešikma nakrájíme na plátky
Salát opereme a natrháme na malé kousky. Okurku oloupeme, rozkrojíme a nakrájíme na půl kolečka. Obojí promícháme
Z oleje, hořčice, octa a šťávy z jednoho pomeranče připravíme zálivku, kterou podle chuti osolíme a opepříme. Pomeranče oloupeme a nakrájíme na dílky
Pestrý salát s okurkou promícháme se zálivkou, naaranžujeme na talíř, nejlépe na omyté listy salátu, poklademe plátky kuřecího masa a dílky pomerančů
Pestrý salát podáváme s kukuřičnými plátky.