Pestrý těstovinový salát 1 recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl olivový olej 2 lžíce zakysaná smetana 1 lžička sušená petrželka 1 lžička sušená bazalka 2 ks menší vejce 1 plechovka tuňáková drť ve vlastní šťávě 200 g těstoviny (menší tvary)
Postup Pestrý těstovinový salát 1
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme podle návodu uvedeném na obalu. Vybereme spíše menší tvary, které se vaří do 5 minut. Těstoviny uvaříme v osolené vodě se lžičkou oleje. Scedíme, necháme okapat a vychladnout
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme menší kostičky
Těstoviny vhodíme do mísy, přidáme scezeného tuňáka, zakysanou smetanu a koření - sušenou petrželku a bazalku. Podle chuti osolíme a doplníme o pár kapek olivového oleje. Nakonec přimícháme vejce
Pestrý těstovinový salát ihned podáváme, nejlépe jako studenou večeři
Tuňákovou drť ve vlastní šťávě můžeme nahradit tuňákem v oleji. V tom případě nedoplňujeme salát o olivový olej.