Pestrý těstovinový salát 1 recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
olivový olej
2 lžíce zakysaná smetana
1 lžička sušená petrželka
1 lžička sušená bazalka
2 ks menší vejce
1 plechovka tuňáková drť ve vlastní šťávě
200 g těstoviny (menší tvary)

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu uvedeném na obalu. Vybereme spíše menší tvary, které se vaří do 5 minut. Těstoviny uvaříme v osolené vodě se lžičkou oleje. Scedíme, necháme okapat a vychladnout

  2. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme menší kostičky

  3. Těstoviny vhodíme do mísy, přidáme scezeného tuňáka, zakysanou smetanu a koření - sušenou petrželku a bazalku. Podle chuti osolíme a doplníme o pár kapek olivového oleje. Nakonec přimícháme vejce

  4. Pestrý těstovinový salát ihned podáváme, nejlépe jako studenou večeři

  5. Tuňákovou drť ve vlastní šťávě můžeme nahradit tuňákem v oleji. V tom případě nedoplňujeme salát o olivový olej.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!