Pestrý salát z černé čočky recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
5 - 6 ks rajčata
citron
bylinky
2 - 3 lžíce olivový olej
2 - 3 ks zelená paprika
250 g černá čočka

Postup přípravy receptu

  1. Černou čočku probereme, propláchneme na sítu a vsypeme do hrnce se studenou vodou. Přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme cca 25 minut, až je čočka měkká. Ke konci vaření přidáme sůl. Uvařenou černou čočku scedíme a necháme okapat

  2. Mezitím si očistíme zelenou papriku a rajčata. Vše nakrájíme na přibližně stejně velké kousky

  3. Čočku vsypeme do velké mísy, přidáme ostatní zeleninu a zalijeme ochuceným olivovým olejem. Olivový olej dochucujeme solí a sušenou bazalkou, ale lze použít i jiné bylinky podle vlastní chuti. Salát dobře promícháme, zakápneme čerstvě vymačkanou citronovou šťávou a můžeme podávat

  4. Pestrý salát z černé čočky podáváme jako lehký oběd či večeři, ke kterému postačí přikusovat čerstvé pečivo či opečený toast, ale i samostatně zasytí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!