Pestrý salát z černé čočky recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl 5 - 6 ks rajčata citron bylinky 2 - 3 lžíce olivový olej 2 - 3 ks zelená paprika 250 g černá čočka
Postup Pestrý salát z černé čočky
Postup přípravy receptu
-
Černou čočku probereme, propláchneme na sítu a vsypeme do hrnce se studenou vodou. Přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme cca 25 minut, až je čočka měkká. Ke konci vaření přidáme sůl. Uvařenou černou čočku scedíme a necháme okapat
Mezitím si očistíme zelenou papriku a rajčata. Vše nakrájíme na přibližně stejně velké kousky
Čočku vsypeme do velké mísy, přidáme ostatní zeleninu a zalijeme ochuceným olivovým olejem. Olivový olej dochucujeme solí a sušenou bazalkou, ale lze použít i jiné bylinky podle vlastní chuti. Salát dobře promícháme, zakápneme čerstvě vymačkanou citronovou šťávou a můžeme podávat
Pestrý salát z černé čočky podáváme jako lehký oběd či večeři, ke kterému postačí přikusovat čerstvé pečivo či opečený toast, ale i samostatně zasytí.