Z jádra dobrý trojský chléb s domácí bylinkovou paštikou recept
Apetit Recepty pomazánkySuroviny na recept
- 50 g slanina 2 stroužky česnek 3 lžíce olej sůl 120 g máslo 2 ks cibule 30 ml smetana 2 lžíce bylinky 50 ml červené víno 600 g kachní játra mletý černý pepř
Postup Z jádra dobrý trojský chléb s domácí bylinkovou paštikou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme nadrobno a na rozpálené pánvi osmažíme společně se slaninou nakrájenou na kostičky dvě minuty
Přidáme kachní játra, česnek a smažíme další dvě minuty, následně přilijeme červené víno a směs vaříme tak dlouho až se skoro všechna tekutina odpaří
Do takto připravené směsi přilijeme smetanu, přidáme směs bylinek (tymián, rozmarýn, bazalka), osolíme, opepříme a povaříme další tři minuty. Uvařenou játrovou směs rozmixujeme dohladka a necháme chladit
Domácí bylinkovou paštiku podáváme s trojským chlebem
Zdroj: Penam.cz