Piškotová buchta s ovocem a želé recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

5 ks vejce
voda
1/4 balíčku prášek do pečiva
šťáva z kompotu
150 g cukr krystal
1 sklenice kompot
150 g polohrubá mouka
2 balíčky vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem šleháme do světlé pěny asi 5 minut. Pak přidáme mouku s práškem do pečiva. Těsto upečeme a korpus necháme vychladnout

  2. Ovoce narovnáme na vychladlý piškotový korpus

  3. Z kompotu (jahody, meruňky, broskve nebo jiné) slijeme šťávu a dolijeme vodou do 3/4 až 1 l vody. Do šťávy přidáme 2 vanilkové pudinky a uvaříme. Krémem ihned poléváme ovoce a necháme vychladnout. Pro lepší zatuhnutí můžeme později nechat v lednici

  4. Piškotovou buchtu s ovocem a želé pak už jen krájíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!