Krkovička se žampiony ve smetanové omáčce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
150 g žampiony
mletý bílý pepř
250 ml smetana ke šlehání
mletý kmín
1 lžička bramborový škrob
4 ks vepřová krkovice
250 ml smetana na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku omyjeme, osušíme, naklepeme, nasolíme a okořeníme. Žampiony očistíme a nakrájíme na malé kousky

  2. Na oleji prudce opečeme maso do červena. Přidáme kousky žampionů, podlijeme a přikryté dusíme asi 10 minut. Potom necháme vodu vysmahnout

  3. Ve smetaně na vaření rozmícháme škrob. Krkovičky vyndáme, vlijeme smetanu se škrobem, promícháme, zjemníme smetanou na šlehání a prohřejeme. Na dvě minuty ještě vrátíme krkovice do omáčky a potom již servírujeme

  4. Krkovička se žampiony ve smetanové omáčce je nejlepší s hranolky, kroketami nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!