Pudinkový koláč se zakysanou smetanou recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 5 dkg cukr 1 dl olej 4 ks vejce skořice 1/2 l mléko 1 dl mléko 150 g cukr krupice 2 balíčky vanilkový cukr 200 g hladká mouka 500 g zakysaná smetana 1 balíček kypřící prášek 1 balíček čokoládový pudink
Postup Pudinkový koláč se zakysanou smetanou
Postup přípravy receptu
-
Žloutky oddělíme od bílků. Elektrickým nebo ručním šlehačem ušleháme z bílků tuhý sníh a zvlášť ušleháme žloutky s cukrem do pěny. Postupně ke žloutkové pěně přikapáváme a zašleháváme olej a mléko, pak promícháme s moukou a s kypřícím práškem do pečiva. Do těsta nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Připravené těsto nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný hluboký plech a rozetřeme
Podle návodu na sáčku uvaříme v půl litru mléka čokoládový pudink. Ještě horký ho pravidelně rozlijeme na syrové těsto a to pak dáme upéci do předehřáté trouby. Pečeme při 150 °C asi půl hodiny
Upečené těsto ještě teplé, ale ne příliš horké, potřeme zakysanou smetanou, posypeme skořicí a vanilkovým cukrem. Pudinkový koláč se zakysanou smetanou necháme vychladnout. Před podáváním můžeme pudinkový koláč se zakysanou smetanou ozdobit šlehačkou