Pudinkový koláč se zakysanou smetanou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

5 dkg cukr
1 dl olej
4 ks vejce
skořice
1/2 l mléko
1 dl mléko
150 g cukr krupice
2 balíčky vanilkový cukr
200 g hladká mouka
500 g zakysaná smetana
1 balíček kypřící prášek
1 balíček čokoládový pudink

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky oddělíme od bílků. Elektrickým nebo ručním šlehačem ušleháme z bílků tuhý sníh a zvlášť ušleháme žloutky s cukrem do pěny. Postupně ke žloutkové pěně přikapáváme a zašleháváme olej a mléko, pak promícháme s moukou a s kypřícím práškem do pečiva. Do těsta nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Připravené těsto nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný hluboký plech a rozetřeme

  2. Podle návodu na sáčku uvaříme v půl litru mléka čokoládový pudink. Ještě horký ho pravidelně rozlijeme na syrové těsto a to pak dáme upéci do předehřáté trouby. Pečeme při 150 °C asi půl hodiny

  3. Upečené těsto ještě teplé, ale ne příliš horké, potřeme zakysanou smetanou, posypeme skořicí a vanilkovým cukrem. Pudinkový koláč se zakysanou smetanou necháme vychladnout. Před podáváním můžeme pudinkový koláč se zakysanou smetanou ozdobit šlehačkou


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!