Hašé z drůbežího masa recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

olej
sůl
vývar
2 lžíce máslo
1 ks žloutek
125 ml mléko
1 ks cibule
1 ks rohlík
500 g kuřecí prsa
1 hrst čerstvá petrželka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme a naklepeme. Na oleji prsa z obou stran opečeme, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rohlík nakrájíme na kolečka, přelijeme mlékem a necháme asi 1/2 hodiny vsáknout

  2. Měkké maso vyjmeme z vývaru, necháme vychladnout a pokrájíme. Vývar odložíme stranou. Rohlík vymačkáme a spolu s nakrájeným masem umeleme

  3. Na másle zpěníme cibulku, přidáme usekanou petrželku, umleté maso a žloutek. Podle chuti osolíme, opepříme, podlijeme trochou vývaru a směs krátce podusíme

  4. Teplé hotové hašé plníme do paštiček z listového těsta, ozdobíme rajčetem nebo paprikou a podáváme jako předkrm

  5. Obměna: Hašé z drůbežího masa můžeme podávat se sázeným vejcem a vařeným bramborem jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!