Babiččiny pracny recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

260 g máslo
1 lžíce kakao
250 g cukr moučka
cukr moučka
1 špetka mletá skořice
vanilkový cukr
350 g polohrubá mouka
120 g mleté vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Všechny sypké suroviny na těsto v míse dobře promícháme a prosejeme přes síto na vál. K sypkým surovinám přidáme plátky změklého másla

  2. Těsto prsty prohněteme, až je krásně pevné a hladké. Vznikne nám bochánek těsta, který zabalíme do potravinářské folie a necháme do druhého dne uležet v lednici

  3. Na druhý den z těsta odloupáváme kousky a vmačkáme je do formiček. Mohou to být košíčky, figurky apod. Formičky není třeba vymazávat, půjdou i tak dobře vyklopit

  4. Naplněné formičky poskládáme na plech a dáme péct do trouby vyhřáté na 160 °C asi na 20 minut

  5. Ještě horké pracny z formiček jemným klepnutím vyklopíme

  6. Horké vánoční pracny obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru, ale také nemusíme. Jsou dobré a dost sladké i bez obalování

  7. Vánoční pracny můžeme ihned po upečení podávat na vánoční stůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!