Babiččiny pracny recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 260 g máslo 1 lžíce kakao 250 g cukr moučka cukr moučka 1 špetka mletá skořice vanilkový cukr 350 g polohrubá mouka 120 g mleté vlašské ořechy
Postup Babiččiny pracny
Postup přípravy receptu
-
Všechny sypké suroviny na těsto v míse dobře promícháme a prosejeme přes síto na vál. K sypkým surovinám přidáme plátky změklého másla
Těsto prsty prohněteme, až je krásně pevné a hladké. Vznikne nám bochánek těsta, který zabalíme do potravinářské folie a necháme do druhého dne uležet v lednici
Na druhý den z těsta odloupáváme kousky a vmačkáme je do formiček. Mohou to být košíčky, figurky apod. Formičky není třeba vymazávat, půjdou i tak dobře vyklopit
Naplněné formičky poskládáme na plech a dáme péct do trouby vyhřáté na 160 °C asi na 20 minut
Ještě horké pracny z formiček jemným klepnutím vyklopíme
Horké vánoční pracny obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru, ale také nemusíme. Jsou dobré a dost sladké i bez obalování
Vánoční pracny můžeme ihned po upečení podávat na vánoční stůl.