Zeleninová polévka se zázvorem recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- vegeta zázvor 2 snítky petrželová nať 1 ks kedluben 3 - 4 ks menší brambory 1 hrst nasekaná pažitka 1 kostka zeleninový bujon 3 - 4 ks růžička květáku 4 ks střední mrkev 3 - 4 ks růžička brokolice barevný pepř (kuličky)
Postup Zeleninová polévka se zázvorem
Postup přípravy receptu
-
Základem polévky je veškerá zelenina, kterou očistíme. Brambory zbavíme slupky, mrkev odrhneme, kedluben oloupeme a růžičky brokolice i květáku důkladně omyjeme. Zázvor oloupeme a nakrájíme na kostky, bude stačit asi 2 cm velký kousek na celou polévku
Připravíme si velký hrnec, do kterého vhodíme nakrájené brambory, kedluben, proužky mrkve a menší růžičky brokolice a květáku. Zalijeme velkým množstvím vody a dáme vařit. Přidáme petrželovou nať. Do polévky rozdrobíme kostku bujonu, ochutíme vegetou, barevným pepřem a přidáme i kousky zázvoru, ten dodá polévce na pikantnosti
Polévku vaříme do změknutí zeleniny, čím kratší dobu, tím více vitamínů zachováme. Těsně před koncem přimícháme do zeleninové polévky se zázvorem i hrst čerstvé nasekané pažitky
Zeleninovou polévku se zázvorem podáváme teplou, nejlépe však chutná na druhý den.