Vepřová krkovice ve švestkové omáčce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
6 kostek jablko
olivový olej
koření na steak
4 plátky vepřová krkovička
4 - 6 lžic švestková omáčka na grilování

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné maso opláchneme a nakrájíme na plátky. Lehce rozklepeme, posypeme kořením na steak, potřeme švestkovou omáčkou, trochu pokapeme olivovým olejem a necháme v míse uležet

  2. V pánvi si rozehřejeme lžíci oleje, na který vložíme připravené maso. Zprudka opečeme z jedné strany a otočíme. Maso mírně osolíme a podsypeme kousky jablek. Pečeme pod pokličkou asi 15 minut. Můžeme lehce podlít vývarem

  3. Vepřovou krkovičku ve švestkové omáčce podáváme spolu s jablkovou omáčkou a s různě upravenými bramborami nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!